Een vijgenboom als kamerplant

Is het mogelijk om niet verliefd te worden op de vijg voor binnen Het is weelderig, gedurfd en oh zo groen. Deze gewilde kamerplanten is een getuigenis van een uitstekende stijl, maar met enkele weetjes hou je de plant gelukkig en gezond.

Groene droomboom met een rijke geschiedenis

Rijkelijk bedeeld met bladeren, verkrijgbaar in de maten van een ministruik tot een kamerboom, en ook nog eens gemakkelijk te verzorgen – het is geen wonder dat een vijg voor binnen een van de meest populaire kamerplanten is.

De treurvijg (Ficus Benjamina) en de vioolbladplant (Ficus Lyrata) zijn twee bekende soorten die een meerwaarde geven aan je interieur.

De vijgenboom met vioolblad is een struik met een lange, elegante steel en takken met brede, leerachtige bladeren. Hij staat het best onder een dakraam of naast een raam. Met andere woorden, hij heeft zoveel mogelijk zon nodig.

De sierlijke, treurvijg heeft met massa’s slanke, puntige, glanzende groene bladeren die perfect zijn om elke kamer te verzachten. Het maakt deel uit van de familie van siervijgen en siert onze huizen sinds de Victoriaanse tijd, maar het is nu net zo populair in onze moderne huizen als toen.

De verzorging van de vijg voor binnen

Om af te sluiten , nog wat weetjes, typisch voor de vijgenplant.

  • Geef niet teveel water, hou de grond gelijkmatig vochtig en laat tussen de gietbeurten iets uitdrogen.
  • Vernevel de bladeren om de luchtvochtigheid te bevorderen.
  • Veeg de bladeren af ​​om oppervlaktestof te verwijderen.
  • De plant houdt van helder, indirect licht, anders kunnen de bladeren verbranden.
  • Als je de plant te veel verplaatst, raakt de plant gestrest. En dit is geen grapje
  • De grootte van de vijg voor binnen is afhankelijk van de grootte van de pot. Als de wortels meer ruimte hebben, wordt de plant groter.