Het aanleggen van een gietvloer

Een gietvloer laten aanleggen is een erg populaire keuze die vaak wordt gemaakt door veel mensen die op zoek zijn naar een nieuwe vloer. Vooral mensen die willen kiezen voor een strakke en industriële stijl in hun huis besluiten vaak om voor dit type vloer te nemen. Er zijn veel verschillende ruimtes waar een gietvloer kan worden aangebracht. Bijvoorbeeld in de keuken of zelfs in de woonkamer. Echter, een andere mogelijke optie is een gietvloer op hout boven. Hier kun je meer lezen over hoe het in zijn werk zal gaan als je de keuze gemaakt hebt om een gietvloer in je huis te laten aanleggen.

Hoe gaat het proces?

Bij het aanleggen van een mooie gietvloer, van bijvoorbeeld een website voor vloeren als www.MartijndeWit.nl, zijn er een aantal stappen die bij het proces zullen komen kijken. De eerste stap is om te zorgen dat de ondervloer die er ligt geschikt is om een mooie gietvloer op aan te brengen. De eisen waar een ondervloer aan zou moeten voldoen is dat deze schoon en egaal is. Mocht het het geval zijn dat deze twee eigenschappen nog niet het geval zijn, dan zal de vloer eerst nog geschuurd en schoongemaakt moeten worden voordat er verder kan worden gegaan met de vervolgstappen.

Wat zijn de vervolgstappen?

Nadat de ondervloer goed is voorbereid en klaar is voor het aanbrengen van de gietvloer kunnen de vervolgstappen worden uitgevoerd. Een van de vervolgstappen is het aanbrengen van een speciale primer op de ondervloer. Door middel van de primer kunnen je ondervloer en de nieuwe gietvloer goed aan elkaar hechten. Als ook deze stap goed is uitgevoerd kan eindelijk de echte gietvloer op de vloer aangebracht worden. Hierna zal er ook nog een laatste laag overheen aangebracht worden die ervoor zal zorgen dat de vloer helemaal af is. Als de vloer over de tijd begint te slijten kan deze bovenste laag nogmaals aangebracht worden.