Huis verkopen na overlijden

huis verkopen na overlijden

Een woning verkrijgen na overlijden lijkt soms een last. Vooral als het buiten de regio is waar je woont en werkt, het pand was van een fors oudere ouder heeft achterstallig onderhoud en alles oogt oubollig, maar daarvoor zijn oplossingen zonder dat je daar veel werk aan hebt. Tevens in deze tekst nog een passage over een huis verkopen na overlijden echtgenoot.

Vastgoedhandelaren handelen snel

Mocht het zo zijn, je hebt het verouderde pand buiten de regio verkregen, dan wil je het meestal snel kwijt. Je bent immers al heel wat tijd kwijt aan het leegruimen, ritjes maken naar de milieustraat en kringloopwinkel. Om dan ook nog het pand te gaan moderniseren om het voor de maximale prijs via een makelaar te verkopen, is te bewerkelijk. In zo’n geval benader je een vastgoedhandelaar. Deze maakt vluchtig een taxatie en doet een bod. Dit bod is lager dan de feitelijke waarde, want de handelaar wil het met winst verkopen. Maar zonder op en neer te rijden snel bij de notaris zijn, is ook veel waard. Een huis verkopen na overlijden kan dus relatief snel en makkelijk gaan.

huis verkopen na overlijden

Een woning met herinneringen verkopen

Soms komt het voor, iemand wil het huis verkopen na overlijden echtgenoot. De hypotheek aflossen zal dan geen probleem zijn want deze is gekoppeld aan een levensverzekering. Maar de achtergebleven weduwe of weduwnaar wil kleiner gaan wonen en hoopt daar een nieuwe start te maken, hoe moeilijk dat ook is. Een enkele keer komt het voor om van het onderhoud af te komen. Bijvoorbeeld diegene met een passie voor tuinieren is overleden, de nabestaande wil daarom naar een appartement met enkel een balkon. Ook bij een huis verkopen na overlijden echtgenoot zou je een vastgoedhandelaar kunnen benaderen nadat je die andere woning gevonden hebt. Je bent dan snel van de woning af. Een bewerkelijkere manier van huis verkopen na overlijden is in zee gaan met een makelaar. Aangezien er een woningnood is zal dat lukken, maar het vraagt meer tijd. Het is, hoe snel wil je er vanaf?